Ел. поща: office@onkologiabg.com

ул. Дамян Груев 6, София Вижте на картата

ул. Блага вест 3, София Вижте на картата

бул. Президент Линкълн 128 , София Вижте на картата

бул. Васил Априлов 20, Пловдив МБАЛ "Централ Хоспитал"

Рак на гърдата

Алтернативна медицина

Няма открити алтернативни методи, за които да е доказано, че лекуват рака на гърдата. Нещо повече, някои алтернативни подходи могат да предизвикат странични реакции в комбинация със стандартното лечение или да доведат до забавяне на действието на доказаните терапии. Ако обмисляте алтернативни подходи, моля обсъдете го с нашите лекари, които ще Ви уведомят за всички „за” и „против”.
Допълващите терапии могат да доведат до по-успешно справяне със страничните действия на медикаментите, когато са комбинирани със съвета от Вашия лекар.
Алтернативна медицина при умора
Много пациенти с рак на гърдата се оплакват от умора по време на лечението, която може да продължи с години. Попитайте Вашия лекар за:

  • Леки упражнения. Ако Вашият лекар Ви позволи, започнете с леки упражнения няколко пъти в седмицата и постепенно увеличавайте,докато се чувствате добре. Например: разходки, плуване, йога.
  • Справяне със стреса. Вземете нещата в свои ръце по отношение на Вашето ежедневие. Опитайте техники за справяне със стреса – мускулна релаксация, красиви пейзажи, повече време с приятели и семейството.
  • Техники за релаксация. Балансирайте активностите си с моменти на релаксация. Слушайте музика, пишете в дневник, медитирайте или вземете гореща вана.

<< Лечение и медикаменти | Справяне с диагнозата. Подкрепа >>