Ел. поща: office@onkologiabg.com

ул. Дамян Груев 6, София Вижте на картата

ул. Блага вест 3, София Вижте на картата

бул. Президент Линкълн 128 , София Вижте на картата

бул. Васил Априлов 20, Пловдив МБАЛ "Централ Хоспитал"

Д-р Филип Маринов

Д-р Филип Маринов

Роден на 19.01.1968 в гр. София. Завършил Медицински Университет – гр. София през 1995г. Работил в клиника по медицинска онкология към УМБАЛ „Царица Йоанна”- ИСУЛ от 15.Март. 1996 до 10. Януари 2012г. Специалист по вътрешни болести от 2005г. Участвал в над 30 международни клинични проучвания под ръководството на Доц. Д-р Валентина Цекова в 4 от които е съавтор.

Избрал професията на лекар и онколог поради многобройните предизвикателства в областта, интензивното развитие на онкологичната наука и възможностите и все повече да бъде в полза на пациента. Останал в България поради твърдото му убеждение, че човек може да даде най- доброто от себе си в средата от която произлиза.

Един от създателите на проекта „Доцент Д-р Валентина Цекова”. Твърдо убеден в изчерпване на възможностите на общественото здравеопазване в този му вид. Вярва че пациента трябва да бъде поставен в центъра на „проблема” и да бъде равнопоставен партньор в процеса на лечение. Изключително държи на информираността на пациента и двустранния процес на уважение и доверие.

Мечтата му е да настъпи момента в който пациента ще има информиран достъп и избор на своевременно и адекватно лечение. Щастлив го правят индивидуалните медицински постижения, които опровергават статистиката.
Работи в: МБАЛ Сердика