Ел. поща: office@onkologiabg.com

ул. Дамян Груев 6, София Вижте на картата

ул. Блага вест 3, София Вижте на картата

бул. Президент Линкълн 128 , София Вижте на картата

бул. Васил Априлов 20, Пловдив МБАЛ "Централ Хоспитал"

апр 15

Мит 1: Ракът е създадена от човека, модерна болест

Мит 1: Ракът е създадена от човека, модерна болест

Може би, защото говорим все по-често за рака и затова се обръща и повече внимание, но той не е създадена от човека, модерна болест на Западните общества. Ракът съществува, откакто съществува човечеството. Описан е преди хиляди години от лекари в Египет и древна Гърция. Изследователи са открили следи от рак в скелет на 3000 години.
Въпреки, че сега е сигурно, че глобално заболяемостта от всички болести свързани с начина на живот, какъвто е ракът, се увеличава, най-големият рисков фактор е възрастта.
Простият факт е, че повече хора живеят по-дълго и достатъчно дълго, за да развият рак. Медицината се справя добре с инфекциозните заболявания и други исторически причини за смърт, като недохранването. Нормално е да се получи натрупване на нарушения в ДНК с остаряването и тези нарушения да доведат до рак.
В днешно време сме в състояние все по-добре да диагностицирме рака, благодарение на напредъка в скрининга, образната диагностика и патологията.
Вярно е, че начинът на живот, диетата и други фактори имат огромно значение за риска от рак—тютюнопушенето стои зад една четвърт от всички случаи на рак—но това не е същото като създадена от човека, модерна болест. Има значителен брой естествени причини за рак—един от шест видове рак се причинява от вируси и бактерии.

Онкологични клиники

Онкологични клиники "доц. д-р. Валентина Цекова" телефони: 02 488 9990 / 02 488 9998 ул. Дамян Груев 6, София

Няма все още коментари.

Остави коментар

Top