Ел. поща: office@onkologiabg.com

ул. Дамян Груев 6, София Вижте на картата

ул. Блага вест 3, София Вижте на картата

бул. Президент Линкълн 128 , София Вижте на картата

бул. Васил Априлов 20, Пловдив МБАЛ "Централ Хоспитал"

май 28

Стомашни разстройства или болки в стомаха: 25 симптома на рак, които мъжете са склонни да игнорират

Стомашни разстройства или болки в стомаха: 25 симптома на рак, които мъжете са склонни да игнорират

Ежегодните профилактични прегледи са много важни, но е добре да не се разчита единствено на тях. Също толкова важно е да се ‘вслушвате’ в тялото си, да го наблюдавате, да забелязвате всичко различно, странно или необяснимо. От огромно значение е да се вслушвате в това, което Ви казва съпругата (принципно винаги е важно да се вслушвате какво казва тя!) или партньорката Ви, защото те могат да установят промени, които за Вас е невъзможно да забележите или не желаете да признаете пред себе си. Никой не желае да попадне в групата на пациентите, които разбират за заболяването си твърде късно и чак тогава си дават сметка, че симптомите, които са игнорирали са били ранен знак за рак, когато е било много по-лесно да бъде лекуван.

Ето и няколко симптома, които обикновено се пренебрегват:

1. Стомашни разстройства или болки в стомаха: Един от първите сигнали за рак на дебелото черво, които пациентите си спомнят, са необясними болки в стомаха. Пациентите с рак на панкреаса описват тъпа болка, която се усеща като притискане навътре. Пациентите с рак на черния дроб споменват за болки и разстройства в стомаха, за които лекарите им са считали, че са признак на язва. Както те, така и пациентите с левкемия могат да почувстват болки в корема и от увеличената слезка (далак) – в лявата част на корема.
Ако разпознавате някой от тези симптоми и не можете да го припишете на храносмилателни проблеми или не изчезва за 1-2 дни, най-добре потърсете лекар и настоявайте за ултразвуково изследване (ехограф). Ранното откриване на заболяването може да бъде голяма разлика в лечението и прогнозата.

slavy

  • Нервен стомах или болки в стомаха: 20 симптома на рак, които жените са склонни да игнорират | Онкология БГ - 05.09.2012

    […] ги лекували за язва. Повече можете да прочетете тук и тук. публикувано от onkomaster | 0 […]

  • -->

    Остави коментар

    Top